Menu


PIZZA

Pizza w stylu neapolitańskim. Ciasto dojrzewające, min. 12 h. Skład ciasta: woda, mąka 00 Le 5 Stagioni, drożdze, sól. Po wypieku wilgotny/soczysty środek pizzy. Rozmiar ok. 30 cm


SZPARAGI w PROSECCO – NOWOŚĆ

mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), Ser Ubriaco di Prosecco DOC, szapargi, oliwki Kalamata, sok z limonki, świeża bazylia, oliwa extra vergine

Ser Urbiaco di Prosecco DOC to półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego o delikatnym, świeżym, lekko kwaskowatym smaku. Wzbogacony aromatem owoców cytrusowych i zielonego jabłka. Dojrzewa przez minimum 4 miesiące w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOC. Bardzo wyczuwalny posmak Prosecco.


MARINARA / 26 PLN

sos z pomidorów San Marzano, czosnek, oregano, oliwa extra vergine


MARGHERITA / 32 PLN

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, świeża bazylia, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), oliwa extra vergine


SORRENTINA / 46 PLN

mozzarella di Bufala D.O.P., parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia, pomidorki koktajlowe, oliwa extra vergine


COTTO / 42 PLN

sos z pomidorów San Marzano, szynka Cotto, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia, oliwa extra vergine


SALAME / 42 PLN

sos z pomidorów San Marzano, salami Finocchiona IGP, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia


TONNO / 42 PLN

sos z pomidorów San Marzano, tuńczyk, kukurydza, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia, oliwa extra vergine


CAPRICCIOSA / 47 PLN

sos z pomidorów San Marzano, szynka Cotto, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), karczochy, oliwki Kalamata, mix grzybów, świeża bazylia, oliwa extra vergine


CAPRICCIOSA WEGE / 43 PLN

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), karczochy, oliwki Kalamata, mix grzybów leśnych, świeża bazylia, oliwa extra vergine


FOCACCIA / 21 PLN

parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), czosnek, bazylia, oregano, oliwa extra vergine


DIAVOLA / 43 PLN

mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan),’nduja, nitki chilli, świeża bazylia, oliwa extra vergine


CRUDO / 43 PLN

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), prosciutto crudo, pesto z rukoli, świeża bazylia, oliwa extra vergine


QUATTRO FORMAGGI / 48 PLN

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), provolone piccante, gorgonzola dolce D.O.P., świeża bazylia, oliwa extra vergine


SALSICCIA / 46 PLN

Mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), friarelli (brokuł neapolitański), salsiccia (włoska kiełbasa), świeża bazylia, oliwa extra vergine


MORTADELLA / 56 PLN

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, świeża bazylia, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), oliwa extra vergine, mortadella IGP, stracciatella, kruszone pistacje, pieprz


Guanciale

GUANCIALE / 45 PLN

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, świeża bazylia, guanciale (dojrzewający policzek wieprzowy), czerwona cebula, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), oliwa extra vergine, pieprz


WŁOSKIE KANAPKI 

Kanapki według naszego autorskiego przepisu. Wykonane z ciasta do pizzy dojrzewającego, min. 12 h. Skład ciasta: woda, mąka 00 Le 5 Stagioni, drożdze, sól. Po wypieku buły dodawane są składniki na kanapki.


kanapka basic

KANAPKA BASIC

mix sałat, pomidorki koktajlowe, mozzarella fior di latte, pieprz, sól, oliwa extra vergine


KANAPKA TRUFCOTTO

KANAPKA TRUFCOTTO

szynka cotto (włoska, gotowana), mozzarella di Bufala D.O.P., majonez truflowy, mix sałat, pomidorki koktajlowe, pieprz, sól, oliwa extra vergine


KANAPKA MORTADELLA

KANAPKA MORTADELLA

mortadella IGP, stracciatella, kruszone pistacje , mix sałat, pomidorki koktajlowe, pieprz, sól, oliwa extra vergine


SAŁATKA

podawana na jadalnym talerzu wypiekanym z ciasta na pizzę


SAŁATKA BURRATA / 46 PLN

mix sałat, burrata, pomidorki koktajlowe, prażone pestki słonecznika, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), przyprawy, ocet balsamiczny IGP; podawana na jadalnym talerzu wypiekanym z ciasta na pizzę


Użyte skróty w menu:

  • D.O.P. – chroniona nazwa pochodzenia, co oznacza, że produkt jest oryginalny i wyprodukowany zgodnie z jego recepturą.
  • IGP – chroniona nazwa geograficzna

  • ROZMIAR PIZZY OK 30 CM

  • Do pizzy na wynos doliczamy karton 1,70 zł


OLIWA / 2 PLN

OLIWA CZOSNKOWA / 2 PLN

OLIWA OSTRA / 2 PLN


PEPSI 0,5 L / 9,5 PLN

SAN PELLEGRINO WODA GAZOWANA 0,5 L / 10 PLN

CISOWIANKA WODA NIEGAZOWANA 0,5 L / 5 PLN

TYMBARK JABŁKO SOK 100% 0,3 L / 6 PLN

TYMBARK POMARAŃCZA SOK 100% 0,3 L / 6 PLN

L’ARANCIATA SAN PELLEGRINO 0,33 L / 10 PLN

TONIK AL FUMO BALADIN 0,2 L / 11 PLN

FRITZ-KOLA: KOLA, KOLA BEZ CUKRU, KOLA-KAWA, MATE, MISZMASZ, BIO RABARBAR, BIO JABŁKO, BIO WINOGRONA, CYTRYNA, MELON, POMARAŃCZA, WIŚNIA-BEZ,-JABŁKO 0,33 L / 13,00 PLN



ZAMÓW NA WYNOS