Menu


PIZZA

Pizza w stylu neapolitańskim. Ciasto dojrzewające, min. 12 h. Skład ciasta: woda, mąka 00, drożdze, sól. Po wypieku wilgotny/soczysty środek pizzy. Rozmiar ok. 30 cm


pizza z ananasem

PROFANACJA – NOWOŚĆ 

sos z pomidorów San Marzano, szynka Cotto, ananas, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia, oliwa extra vergine


BRUNIA

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, salame Ventricina Piccante, papryczki jalapeno, kapary, świeża bazylia, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), oliwa extra vergine


MARINARA

sos z pomidorów San Marzano, czosnek, oregano, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), oliwa extra vergine


MARGHERITA

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, świeża bazylia, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), oliwa extra vergine


SORRENTINA

mozzarella di Bufala D.O.P., parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia, pomidorki koktajlowe, oliwa extra vergine


COTTO

sos z pomidorów San Marzano, szynka Cotto, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia, oliwa extra vergine


SALAME

sos z pomidorów San Marzano, salami Finocchiona IGP, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia


TONNO

sos z pomidorów San Marzano, tuńczyk, kukurydza, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), świeża bazylia, oliwa extra vergine


CAPRICCIOSA

sos z pomidorów San Marzano, szynka Cotto, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), karczochy, oliwki Kalamata, mix grzybów, świeża bazylia, oliwa extra vergine


CAPRICCIOSA WEGE

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), karczochy, oliwki Kalamata, mix grzybów leśnych, świeża bazylia, oliwa extra vergine


FOCACCIA

parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), czosnek, bazylia, oregano, oliwa extra vergine


DIAVOLA

mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan),’nduja, nitki chilli, świeża bazylia, oliwa extra vergine


CRUDO

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), prosciutto crudo, pesto z rukoli, świeża bazylia, oliwa extra vergine


QUATTRO FORMAGGI

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), provolone piccante, gorgonzola dolce D.O.P., świeża bazylia, oliwa extra vergine


SALSICCIA

Mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), friarelli (brokuł neapolitański), salsiccia (włoska kiełbasa), świeża bazylia, oliwa extra vergine


MORTADELLA

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, świeża bazylia, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), oliwa extra vergine, mortadella IGP, stracciatella, kruszone pistacje, pieprz


Guanciale

GUANCIALE

sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, świeża bazylia, guanciale (dojrzewający policzek wieprzowy), czerwona cebula, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), oliwa extra vergine, pieprz


Pizza LAS

LAS


mozzarella Fior di Latte, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), gorgonzola dolce D.O.P., mix grzybów leśnych, rozmaryn, świeża bazylia, oliwa extra vergine, pieprz


WŁOSKIE KANAPKI 

Kanapki według naszego autorskiego przepisu. Wykonane z ciasta do pizzy dojrzewającego, min. 12 h. Skład ciasta: woda, mąka 00 Le 5 Stagioni, drożdze, sól. Po wypieku buły dodawane są składniki na kanapki.


kanapka basic

KANAPKA BASIC

mix sałat, pomidorki koktajlowe, mozzarella fior di latte, pieprz, sól, oliwa extra vergine


KANAPKA TRUFCOTTO

KANAPKA TRUFCOTTO

szynka cotto (włoska, gotowana), mozzarella di Bufala D.O.P., majonez truflowy, mix sałat, pomidorki koktajlowe, pieprz, sól, oliwa extra vergine


KANAPKA MORTADELLA

KANAPKA MORTADELLA

mortadella IGP, stracciatella, kruszone pistacje , mix sałat, pomidorki koktajlowe, pieprz, sól, oliwa extra vergine


SAŁATKA

podawana na jadalnym talerzu wypiekanym z ciasta na pizzę


SAŁATKA BURRATA

mix sałat, burrata, pomidorki koktajlowe, prażone pestki słonecznika, parmigiano reggiano D.O.P. (parmezan), przyprawy, ocet balsamiczny IGP; podawana na jadalnym talerzu wypiekanym z ciasta na pizzę


Użyte skróty w menu:

  • D.O.P. – chroniona nazwa pochodzenia, co oznacza, że produkt jest oryginalny i wyprodukowany zgodnie z jego recepturą.
  • IGP – chroniona nazwa geograficzna

  • ROZMIAR PIZZY OK 30 CM

  • Do pizzy na wynos doliczamy karton 1,70 zł


OLIWA KLASYCZNA

OLIWA CZOSNKOWA własna receptura

OLIWA OSTRA własna receptura


COCA-COLA/ COCA-COLA ZERO 0,5 L

SAN PELLEGRINO WODA GAZOWANA 0,5 L

CISOWIANKA WODA NIEGAZOWANA 0,5 L

TYMBARK JABŁKO SOK 100% 0,3 L

TYMBARK POMARAŃCZA SOK 100% 0,3 L

L’ARANCIATA SAN PELLEGRINO 0,33 L

TONIK AL FUMO BALADIN 0,2 L

FRITZ-KOLA: KOLA, KOLA BEZ CUKRU, KOLA-KAWA, MATE, MISZMASZ, BIO RABARBAR, BIO JABŁKO, BIO WINOGRONA, CYTRYNA, MELON, POMARAŃCZA, WIŚNIA-BEZ,-JABŁKO 0,33 L



ZAMÓW NA WYNOS